Pages

Tuesday, November 26, 2013

šaty!




 Začala jsem si šít šaty! Tenhle pokus o upravení střihu z Burdy, aby byl podobný slavným šatům Crepe, mám v plánu už hrozně dlouho. V lednu snad půjdeme zase na náš každoroční ples, a tak asi nazrála doba to vyzkoušet. Původně jsem měla v plánu to zkusit s takovou světle zelenou bavlnou, ale látky bylo zoufale málo, a tak jsem vzala zavděk růžovým taftem. Klouže to a leskne se to, působí to rozhodně slavnostněji, tak snad to bude dobré. Zatím teda samozřejmě netuším, jestli to klapne. Budu muset vzadu vymyslet to zavinování, protože se mi nechce šít se zipem a navíc se mi tohle řešení moc líbí. Ještě si moc nevím rady se sukní. Jestli udělat nabíranou nebo nějakou jinou (dílovou). A taky bych chtěla na té sukni asi kapsy.
No, bude to náročné, ale zatím mě to moc baví. Dneska jsem už odšila záševky na předním díle. Vypadá to na první pohled dobře, ale tu těžší část mám před sebou.

7 comments:

  1. Wow, super! Jsem na ně zvědavá :-)
    Z nějaký takovýhle lesklý látky (ale nevím, jestli to byl taft) jsem jednou šila podšívky do taštiček a hrozně to klouzalo a stroj vynechával stehy a vůbec mi to nešlo, tak jsem se zařekla, že takovou látku už nechci vidět :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To věřím! To asi nebyl taft... tohle sice klouže, ale není to tak hrozný, zatím to šlo dobře. Satén je myslím horší :).

      Delete
  2. Pfff, to je pro mě španělská vesnice... Do příštího léta do toho musím proniknout!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Není to zas tak těžký. Já doteď víceméně těžím z toho, co mě naučila máma, když mi bylo 15 :). S pár základními znalostmi se toho dá udělat hodně.
      Co plánuješ v létě?

      Delete
    2. Mě to nějak nemá kdo naučit no, u nás uměla šít jenom babička a ta už nežije. Chci ušít Brigče nějaký letní hadříky :)

      Delete
    3. Tak doraž a naučím tě :). Podle mě by stačila chvilka na ty obyčejné věci. Spoustu se toho naučíš např. z Burdy... bývají tam návody s obrázky.

      Delete
    4. Jé, děkuju za nabídku :) ono já bych asi že všeho nejvíc potřebovala pár hodin, abych se v klidu naučila zacházet se strojem, když jsem to zkoušela naposled, pořád se mi zasekávala a trhala nit... Ale uvidím, třeba využiju :)

      Delete