Pages

Monday, October 28, 2013

sochy




Narazila jsem před pár dny v novinách na rozhovor se sochařem Kurtem Gebauerem a došlo mi, že o něm vlastně nic moc nevím. Nejvíc mě zaujala socha - objekt miminka v kočárku. Zpodobnění závislosti a osudovosti - člověka něco někam veze a on s tím nemůže nic dělat. No a miminko a dítě byl pro tohohle sochaře obecně taky silný impuls k tvorbě a k uvažování nad ní.
My jsme nedávno byli na výstavě Art Safari, kde byly hlavně nefigurální sochy... vidět něco konkrétnějšího je dost osvěžující.
Jinak mě hrozně zlobí počítač. Jsem z toho dost nešťastná. Pěkně fungoval, nebyly žádné problémy... až jednoho dne Petra v dobrém rozmaru napadlo mi ho přeinstalovat, že je to pro moje dobro. Moc jsem neprotestovala, což byla chyba. Od té doby počítač padá, reaguje pomalu nebo vůbec, občas nejde překliknout ze stránky na stránku a když je nejhůř, zmizí kurzor. A když zmizí kurzor, spadne to úplně celé, monitor zmodrá a je vymalováno. Jak se to tak v jedné malé chvilce může všechno, co do té doby fungovalo, zkazit. A není cesty zpátky. Pořád si říkám, že je to jenom stroj, že se mě to netýká, ale je to fakt nanic.

2 comments: