Pages

Wednesday, July 8, 2015

gauč z palety


Už dlouho jsem měla v plánu vyrobit z palet něco jako podium, gauč, postel pro náš pokojíček. Váledlo nebo odpočívadlo. A asi před měsícem jsem si řekla, že už se to musí vážně dotáhnout. Původně jsem chtěla, aby náš gauč měl i záda z palety, o která by se daly opřít polštáře... ale nakonec je to jen paletová placka, na které je matrace a polštáře jsou opřené jen o zeď. A myslím, že je to úplně vyhovující. Pokud by stál u zdi, muselo by se to asi řešit jinak. Časem mám v plánu vyrobit nějaké hezčí polštářky a jinak potáhnout matraci.
A tady ještě jedna z inspirací na internetu:
Tak nějak by to mohlo časem vypadat.

5 comments:

  1. Zajímavý článek, co lze vyrobit z palet!
    Já koupila paletové regály tady: https://www.regalsistem.cz/eshop/paletove-regaly?from=menu

    ReplyDelete
  2. Paletový nábytek byl trend pár let zpátky a díky bohu to už všechny přešlo. Ono krom toho, že začaly ze skladů ve velkém mizet palety, tak je to i krajně nepraktické (úklid, naprosto jiné velikostní standardy, úložný prostor). My jsme to konzultovali s firmou při návrhu interiéru a hodně nás od toho zrazovali. Nakonec jsme měli chvíli gauč z palet pod pergolou a kromě toho, že se mnou manžel skoro týden nemluvil, protože ta práce byla opruz, tak jsme to po dvou letech spálili v krbu, protože to byl totální nesmysl. :)

    ReplyDelete
  3. Tak toto vypadá skvěle, díky za inspiraci. Do podobného projektu bych se rád také vrhnul. Jediné co se mi zatím nepovedlo je sehnat palety. Vůbec nevím kde. Napadlo mě se poptat někde ve skladu. Tam je přeprava palet většinou každodenní součástí provozu, takže by tam určitě nějaké mohli mít. No nic, pokusím se poptat tady v okolí, třeba někdo bude vědět kam se mám obrátit.

    ReplyDelete
  4. Taky máme doma takový gauč a musím říct, že je to fakt pěkný designový prvek. Jen to má jednu nevýhodu a to je prach, který se v tom usazuje. Takže to půjde nejspíš asi na chalupu, kde nám to zase tolik nevadí. Ale jako ta stavba byla jednoduchá. Tady jsem koupil brusku, kterou jsem už dlouho chtěl, a pak to šlo už skoro samo. :)

    ReplyDelete
  5. Takhle... mezi luxusní sedací soupravy bych to asi nezařadil, ale co si budeme povídat, ten paletový nábytek má něco do sebe. I když teda má pár problémů a to je třeba všudypřítomný prach. To je asi hlavní problém, proč bych si to domů nikdy nedal. Ale jako když se vám to líbí. :)

    ReplyDelete